Je geliefde Chakra

Wat is je meest ‘geliefde chakra’
om te ‘gebruiken’ in je werk,
je relaties, om je zelfbeeld te voeden,
en dat bijvoorbeeld je stijl
van communicatie kleurt?


Ieder van ons lijkt een soort voorkeur voor een bepaald chakra te hebben om daarmee als eerste ‘kennis te nemen’ van je omgeving en van daaruit te ‘antwoorden’. We kunnen daar lang mee doorgaan, ook al levert dat niet altijd de meest adekwate of gevarieerde of meest afgestemde communicatie en/of resultaat op. Jong geleerd, oud gedaan.. en nog meer van dergelijke uitspraken laten doorschemeren dat je niet zomaar kunt verwachten, dat je oude reacties mee kan geven aan de kosmische vuilnisploeg en nieuwe energie kan aanboren om nieuwe manieren van reageren en communiceren te ontdekken. Of is dat sociaal wel makkelijk soms? Maakt het ons voorspelbaarder en daardoor controleerbaarder?

Oefening

Wanneer je een volgende keer een ‘bekende’ winkel binnen loopt met je boodschappenlijstje, neem dan eens even de tijd om na te gaan welk chakra als eerste ‘in actie’ komt en/of welk deel van je lichaam reageert? Sta een even stil en stel je eens voor dat voor dat chakra en/of voor dat deel van je lichaam een (denkbeeldige) Roos gaat bloeien. Die Roos heeft als functie jou en anderen eraan te helpen herinneren, dat jij bepaalt wat je opneemt uit je omgeving en welk antwoord je geeft en niet andersom. Loop dan verder en doe wat je van plan was te doen. Sta af en toe weer eens even stil en keer een beetje naar binnen. Vraag jezelf dan even opnieuw welk chakra of deel van je lichaam reageert en hoe het met je Roos gaat.

Hoe bevalt het je om zo ‘in de wereld’ te staan?
Is het anders dan anders?
Hoe ging het met je Roos?
Hoe ervaar je het evenwicht tussen plezier en plicht?

En..

Ben je iemand, die je weg voelt door de winkel? (2e chakra), je een weg baant (3e chakra), je een weg ‘ziet’ door de winkel en je innerlijke beeld bevestigt zoekt? (6e chakra), vol mededogen iedereen helpt, die de weg kwijt is (4e chakra), schichtig om je heen blijft kijken of het allemaal wel goed gaat en alles in de gaten houdt? (1e chakra), met iedereen een praatje maakt en de laatste nieuwtjes uitwisselt aan de koffietafel?(5e chakra), gewoon weet wat je komt doen of totaal alles kwijt bent waarvoor je ook al weer naar de winkel ging? (7e chakra).