Workshop Zelfhealing Zwitserland, een verslag

Uiteindelijk kwam de genoemde cursus met de helderziende en healer  Greetje de Goede uit Nederland dichterbij.

Ik had al veel over haar gehoord. Ook over hoe ongewoon, toepasselijk en liefdevol haar beeldtaal is en hoe nauwkeurig en precies ze zou werken. Sinds een paar jaar volg ik met grote belangstelling en twijfel de weg van de Engelse in trancewerk. Tot dan wist ik niet dat er andere methoden en manieren waren dan die van de oude Engelse traditie.

In de trein van Zürich naar Arlesheim werd ik overmand door een echte voorpret. Eerlijk gezegd verbaasde dit me een beetje, omdat ik meestal niet graag zo vroeg in de ochtend op de trein stap. Het bijbehorende gevoel van vreugde of nieuwsgierigheid e.d. komt meestal later, als ik al weet hoe alles werkt en of ik me er prettig bij voel of niet.

“Bim Stäpfeli” ontving me met een heldere lach op. Een lach, die diep uit hart en buik kwam, en geïntegreerd was in een zorgeloos en sympathiek gebrabbel van Duits, Nederlands en Engels.
Al in de introductieronde was duidelijk te voelen dat er vooral vreugde, openheid en een liefdevolle breedte bij ons zou zijn. Naast een zeer levendige en vrolijke Greetje was haar man Alexander, die zich als “redder in nood op zijn trouwe paard” heeft voorgesteld. Dat deed hij dan ook als interne processen botsen met externe processen of als de ruimte veilig moest worden gehouden.

In het begin hebben we geleerd om ons op een zeer effectieve manier te aarden. In het begin leidde dit tot misverstanden en hitte uitbarstingen, maar toch werd met verve en vreugde geoefend. In een andere zeer efficiënte en praktische stap werd precies deze aarding geïntegreerd als een “regenpijp” voor alledaagse, ongewenste en stressvolle dingen, om zich te ontdoen van de energetische verhalen na therapeutisch werk, die niet mee naar huis genomen willen worden, of die niet de onze zijn.
Ze leerde ons ook de roos met de kracht van visualisatie te gebruiken als symbool en hoeksteen van onze eigen ruimte. Dus we hebben geoefend om in verschillende ruimtes te bewegen. Met echte en denkbeeldige rozen.
Ook het weer liet zich dit weekend van zijn absolute chocoladekant zien en we werden op pad gestuurd om onze aura grenzen, eigen ruimte en rozen op de dorpsmarkt te testen… met zeer verbazingwekkende successen! De eigen ruimte “zien” en niet “alleen” waarnemen is een verbazingwekkend fenomeen op zich, maar wanneer de ruimte van een kind, een hond, een boom, enz. opduikt en het gedrag van iedereen verandert, maakt dit me ontzet, sprakeloos en nieuwsgierig.

Er zijn nieuwe, spannende ruimtes geopend, vergezeld van een hint van een idee in welke dimensies dit soort waarneming en “lezen” je kan leiden! En dat is echt indrukwekkend….

Maar na met een persoonlijke aura lezing van Greetje is de laatste twijfel voor mij weggenomen! In ieder geval zal ik haar volgende verdere trainingen bijwonen. Ik heb nog nooit in mijn hele leven zo’n intuïtieve sessie gehad…. en ik heb me daarna nog nooit zo goed gevoeld!

Omdat ik nu een beetje weet welke tools ze gebruikt en hoe het voelt om “gezien” te worden, heb ik in deze sessie een heel duidelijke beslissing genomen: Als ik maar een deel kan leren van wat deze vrouw te bieden heeft, dan zal mijn leven en mijn werk dimensionaal veranderen.

In die zin zou ik het leuk vinden om de een of ander van jullie weer te zien in volgende cursussen tussen rozen, ridders en ruimte!

Hartelijk,
Sandra Blumati, Zurich, Zwitserland

Vertaald met www.DeepL.com/Translator